nomeologo
OPEN NAMESERVERS

62.213.218.165 - 87.238.165.92

library


Snel


Privacy


DNSSec

Provider
onafhankelijk


IPv4 en IPv6


Gratis

 

Veel gestelde vragen

Wat is een nameserver ?

Een nameserver is een cruciaal onderdeel van de internet infrastructuur omdat het internetadressen en domeinnamen omzet naar numerieke
(IP-)adressen. Je kan dit vergelijken met de contactenlijst op je telefoon. Zonder contactenlijst zou je alle telefoonnummers uit je hoofd moeten kennen. Dankzij nameservers kan je vlot websites bezoeken, mails verzenden, chatten en andere diensten op het internet gebruiken.

Waarom zijn nameserver zo belangrijk ?

Omwille van snelheid, veiligheid en privacy. Onze nameservers zijn opgezet om supersnel te werken in België en Nederland. We ondersteunen DNSSEC, zodat je niet ongemerkt omgeleid wordt naar vervalste websites. We smokkelen ook niet stiekem advertenties en tracking codes mee en we gebruiken de informatie over de bezochte websites zelf niet en delen of verkopen die ook niet met of aan derden.

Waarom zou ik Nomeo nameservers gebruiken ?

Iedere dag doet je computer honderden opzoekingen via nameservers. Hoe sneller die opzoekingen gebeuren, hoe sneller je kan surfen. Een nameserver moet ook altijd beschikbaar zijn. Zonder nameservers kan je de meeste internet diensten niet gebruiken. Bovendien moeten nameservers veilig zijn, zodat je niet ongemerkt omgeleid wordt naar vervalste websites.

Deze dienst is gratis, maar blijft dit zo in de toekomst ?

Ja. We vinden de veiligheid op het internet essentieel. Door gratis nameservers aan te bieden, dragen we ons steentje bij aan een sneller en veiliger internet voor iedereen.

Wat is DNSSEC ?

DNSSEC is een veiliger vorm van het DNS protocol, waarbij de informatie versleuteld wordt. Door die versleuteling is de nameserver informatie authentiek. Je wordt niet ongemerkt naar een vervalste website omgeleid. Een domeinnaam die gebruik maakt van DNSSEC. Helaas ondersteunen de meeste internet providers vandaag geen DNSSEC.

Op zoek naar authoritaire nameservers voor je domeinnaam ?

Dan kan je terecht op de website van Nomeo. Nomeo biedt domeinnamen aan tegen faire prijzen en met een hele rist aan gratis, innovatieve diensten.

Algemene voorwaarden - privacy - 2012-2017 © Nomeo bvba